Wick-0001LRES
Blended Family Living
Vanessa and Peter from Belmont had an interesting challenge. They had 3 daughters who had had enough of sharing bedrooms, and Vanessa’s mother was now on her own and Vanessa was hoping to persuade her to move in with them and be part of the family again.

The site they owned is fairly long and narrow. The cars were not a priority (there was good off-street parking) and they thought they might build a garage at the front in the future if need be. The solution was to create a liveable ‘unit’ slightly detached from the main living area and isolated from the noise and carry-on of the main house, if required. It gave the family their space and mother her own quarters and feeling of independence.

The ‘surprise’ space is the central covered courtyard which has become a really sociable part of the house. With people passing through, sheltered and private, it sometimes converts to an external dining room, outdoor lounge space and exercise area.

A carport at the front of the site would be a great addition for those winter months and a second floor above the ‘unit’ in the future is certainly possible.

BEDROOMS
4

LIVING AREAS
2

STUDY
1

BATHROOMS
3

GARAGES
1

SQM
166 sqm

 

NB: Contact Box™ for details specific to your project. Images are artist's impression only.