Beautifully Formed

Compact, Clever and Beautiful

The owners of this Box™ home have ended up with the visually pleasing, high-efficiency 88m2 home they had always wanted, and attached to it under the same roof structure is a 35m2 flat. Both meet the owners strict environmental and aesthetic standards, which also drive the philosophy behind Box™. Carefully positioned, facing north, with a floor-to-ceiling double-glazed living-room wall, this is a structure whose orientation allows the polished aggregate concrete floors to maximize the solar gain in winter when the lower angle of the sun penetrates as far as the rear wall. In the summer months, it comes no further than the outdoor living area, and cross-ventilation from the south-situated bedrooms allow further cooling. This lightweight, elegant construction with easy indoor-outdoor transitions, and use of local materials is a good-looking, affordable carbon-zero-certified home.

FLOOR AREA HOUSE:

123 square metres

DECK:

10 square metres

BEDROOMS

3 Rooms

BATHROOMS:

2

CLADDING:

Shadowclad, painted Bokara Grey

FLOORING:

Polished Concrete (salt and pepper finish)

ROOFING:

Coloursteel, Karaka

KITCHEN BENCH:

Formica, Papiro Storm (veleur finish)

KITCHEN CABINETRY:

Gaboon Plywood

BATHROOM CABINETRY:

Gaboon Plywood

DECKING:
VITEX