Project
VINT
Location
Waiheke Island

FLOOR AREA HOUSE 153 square metres

BEDROOMS 3

BATHROOMS 2

CLADDING: Shadowclad

My wife Mandy and I have worked closely with the Box team for over 2 years now during the design and construction of our new home on Waiheke Island. Over the past two years Mandy and I have found Box™ a pleasure to work with. There have been absolutely zero issues or problems along the journey of building our new home. We have also absolutely trusted the rest of the Box team beyond these four respected individuals.  Both Mandy and I would be more than happy to recommend Box and the team to any of our friends, family or acquaintances.
Gareth and Mandy
Project
VINT
Location
Waiheke Island

Floating amongst the tree tops!

This family house sums up Box™ in many ways. Discrete, elegant, not too big and full of modernist flavor.

The owner, a graduate architect himself and successful design business owner, had a big hand in the design of the house. The site is on top of the ridge, so it was important that the house was not too dominant. It is perched against the ridge, floating along tops of the trees with all day sun and fantastic views of bush and sea.

The most important area is the kitchen / living area which flows out onto a deck which has both covered and uncovered areas. The master bedroom and ensuite also form part of this pod, which is separated from the children’s bedroom pod by a small covered external link. The beauty of the arrangement is that the children have their own space, and if they are not around the parents don’t feel as though they float around a large uninhabited house, limiting themselves to the kitchen/living/master bedroom pod.

There are a number of subtle design features, including a ‘walk-behind’ wardrobe in the master bedroom, separate childrens area, mixed covered decks and a subtle storage ‘spine’, which supports the roof of the ‘drive-through’ carport.

This is a fantastic case study of flexible design that has adapted as the children have grown up and a case of ‘just the right amount’ of space.